In het jaar 1996 werd op een spontane manier een nieuwe carnavalsvereniging opgericht. Dit ontstond nadat een paar vrienden onderling met gekheid hadden bedacht: "Zullen we een carnavals vereniging oprichten? Want we hebben hier wel een kinder carnavals-vereniging, de "Nazarethsjes", maar voor de volwassenen is hier nog niks."

Wel de Braniemeekers uit Limmel en Nazareth maar in Nazareth zelf nog niets.

Met de Braniemeekers hebben wij altijd een goede en gezonde relatie gehad en dat willen wij ook zeer zeker zo houden.

Onze eerste straatprins werd uitgeroepen in de Kasteel Cortenbachlaan. Hij werd op een politie-motor gebracht en bekend gemaakt op een vrachtwagen. Om de sfeer een beetje gezellig te maken stond er een tap voor de deur. De nieuwe prins noemde zich Jack de 1ste,beter bekend als Sjaak Verhaegen.

De mensen vonden het zo geweldig dat wij geen andere keus hadden om ermee door te gaan. En dat hebben wij dan ook gedaan. Zo heeft in de loop der jaren de vereniging zijn plaats zeker verdiend! De uitstraling van ons is dan ook met de jaren behoorlijk gegroeid en wij proberen ons ook ieder jaar weer beter te presenteren.

Het vermaak staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen met de carnaval komt u ons tegen, maar ook door het jaar zijn wij altijd aanwezig als er iets in Nazareth te doen is!

Zo hebben wij ook een rommelmarkt overgenomen en houden we kienavonden voor jong en oud. Ook bij andere feesten en partijen in de buurt zijn we altijd daar. Zoals u misschien al weet, streven we er naar om stemming en plezier te maken. En of u nou ziek, gezond, arm of rijk bent, wij zorgen ervoor dat iedereen zich bij ons kan vermaken!